PMD32SD na PMD85-2A

Vlákno pre PMD85, PP01, Ondra, Maťo a ďalšie, ZX Spectrum nekompatibilné
Správa
Autor
mikezt
Príspevky: 94
Dátum registrácie: Ne Okt 06, 2013 10:47 pm

PMD32SD na PMD85-2A

#1 Príspevok od užívateľa mikezt » Ne Mar 22, 2015 6:19 pm

Ahojte!

Ako je to s používaním PMD32SD na PMD85-2A? V článku http://pmd85.borik.net/wiki/Blog:Postavte_si_PMD_32-SD sa píše:
V súčasnosti existuje použiteľný softvér iba pre PMD 85-3. PMD 85-3 obsahuje v ROM-Monitore základný ovládač pre komunikáciu s PMD 32 a po resete overuje prítomnosť PMD 32 testovaním prezentačného bytu na zbernici.
Bude sa dať používať PMD32SD aj na 2A? Netreba vykonať nejaké úpravy v počítači?

Užívateľov profilový obrázok
rombor
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Ut Okt 08, 2013 1:28 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#2 Príspevok od užívateľa rombor » Ne Mar 22, 2015 6:46 pm

mikezt napísal:Ako je to s používaním PMD32SD na PMD85-2A? Bude sa dať používať PMD32SD aj na 2A? Netreba vykonať nejaké úpravy v počítači?
Zdar a silu.
- Zrejme by som mal revidovať ten text k PMD 32-SD o systéme...
- Len pre istotu. Ako je uvedené v úvode článku o PMD 32-SD, existuje novší firmvér aj s podporou SDHC kariet. Takže odporúčam napáliť do ATmega32 verziu 2.0, resp. do ATmega644 najnovšiu verziu 3.2.
- PMD 32-SD je už možné používať aj s PMD 85-2A. Je ale nutné mať v ROM Module umiestnený Booter. Bližšie v článku o MIKROSe a ovládači.

Na ďalšie otázky rád odpoviem.

mikezt
Príspevky: 94
Dátum registrácie: Ne Okt 06, 2013 10:47 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#3 Príspevok od užívateľa mikezt » Ne Mar 22, 2015 7:25 pm

rombor napísal:Zdar a silu.
- Zrejme by som mal revidovať ten text k PMD 32-SD o systéme...
- Len pre istotu. Ako je uvedené v úvode článku o PMD 32-SD, existuje novší firmvér aj s podporou SDHC kariet. Takže odporúčam napáliť do ATmega32 verziu 2.0, resp. do ATmega644 najnovšiu verziu 3.2.
- PMD 32-SD je už možné používať aj s PMD 85-2A. Je ale nutné mať v ROM Module umiestnený Booter. Bližšie v článku o MIKROSe a ovládači.

Na ďalšie otázky rád odpoviem.
O existencii novšieho firmvéru s podporou FAT32/SDHC kariet viem :)
Ak to dobre chápem, tak mi stačí zohnať 2716, napáliť Booter a strčiť ju do voľného miesta v Basic module, viz. foto môjho modulu:
Prílohy
basic-2a.jpg
basic-2a.jpg (124.79 KiB) 5324 zobrazení

Užívateľov profilový obrázok
rombor
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Ut Okt 08, 2013 1:28 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#4 Príspevok od užívateľa rombor » Ne Mar 22, 2015 7:33 pm

mikezt napísal:Ak to dobre chápem, tak mi stačí zohnať 2716, napáliť Booter a strčiť ju do voľného miesta v Basic module, viz. foto môjho modulu:
Keďže máš 32kB verziu ROM Modulu, tak ti skutočne stačí napáliť Booter do EPROM 2716.
EPROM Bootera ale musí byť umiestnená do prvej pozície ROM Modulu, teda tam, kde máš teraz EPROM s označením F/G. Všetky EPROM BASICu tak treba posunúť o jednu pozíciu ďalej.

mikezt
Príspevky: 94
Dátum registrácie: Ne Okt 06, 2013 10:47 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#5 Príspevok od užívateľa mikezt » So Apr 18, 2015 8:03 pm

Tak stavba samotného interfejsu je hotová. Chýba mi ešte spraviť kábel a napáliť EPROMku. Zvláštne bolo, že sa fimrware napaľoval asi 4 hodiny (použil som program avrdude a napaľoval som to cez USB-RS232 redukciu s FT232RL chipsetom). Mám ale dva dotazy:
1: Ak si vyberiem nejaký .p32 image, tak sa mi zobrazí hláška Config missing. Nikde som nenašiel, čo za chybu to je.
2. Nedá sa booter pre PMD32 napískať napr. cez kazetofón, zakiaľ nebudem mať napálenú EPROMku?

PMD zdar!
Prílohy
pmd32sd.jpg
pmd32sd.jpg (98.61 KiB) 5231 zobrazení

Užívateľov profilový obrázok
rombor
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Ut Okt 08, 2013 1:28 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#6 Príspevok od užívateľa rombor » So Apr 18, 2015 8:34 pm

mikezt napísal:Zvláštne bolo, že sa fimrware napaľoval asi 4 hodiny (použil som program avrdude a napaľoval som to cez USB-RS232 redukciu s FT232RL chipsetom).
To je čudné. Napálenie MCU je otázkou asi 40-tich sekúnd. Dal si napáliť aj Fuses?. Nový procesor je od výroby nakonfigurovaný tak, že používa interný RC oscilátor 128 kHz. Aj pri tejto frekvencii by ale MCU mohol byť napálený za zhruba 80 minút. Ale možno je to iba tou redukciou. Ťažko povedať.
mikezt napísal:1: Ak si vyberiem nejaký .p32 image, tak sa mi zobrazí hláška Config missing. Nikde som nenašiel, čo za chybu to je.
Zrejme ti chýba v roote SD karty konfiguračný súbor images.cfg. Viď. popis.
mikezt napísal:2. Nedá sa booter pre PMD32 napískať napr. cez kazetofón, zakiaľ nebudem mať napálenú EPROMku?
Žiaľ, taká možnosť nie je.
S napálením EPROMky ešte chvíľu počkaj. Aktuálne jednu chybu v ovládači opravujem.

mikezt
Príspevky: 94
Dátum registrácie: Ne Okt 06, 2013 10:47 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#7 Príspevok od užívateľa mikezt » Ne Apr 19, 2015 3:09 pm

rombor napísal:To je čudné. Napálenie MCU je otázkou asi 40-tich sekúnd. Dal si napáliť aj Fuses?.
Napaľoval som to podľa návodu na stránke:

Kód: Vybrať všetko

avrdude -p m644p -P /dev/ttyUSB0 -c siprog -U lock:w:0x3F:m -U efuse:w:0xFF:m -U hfuse:w:0xD7:m -U lfuse:w:0xF7:m -U flash:w:./pmd32sd.hex
rombor napísal:Zrejme ti chýba v roote SD karty konfiguračný súbor images.cfg. Viď. popis.
Ano, to pomohlo. Vďaka!
rombor napísal:Žiaľ, taká možnosť nie je.
S napálením EPROMky ešte chvíľu počkaj. Aktuálne jednu chybu v ovládači opravujem.
Ok, tak budem musieť počkať do májového Sindikátu.

Užívateľov profilový obrázok
rombor
Príspevky: 30
Dátum registrácie: Ut Okt 08, 2013 1:28 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#8 Príspevok od užívateľa rombor » Ne Apr 19, 2015 3:47 pm

mikezt napísal:Ok, tak budem musieť počkať do májového Sindikátu.
Už nemusíš čakať ;) Vytvoril som PTP loader, ktorý nahraje ovládač a nabootuje z PMD 32.
Prílohy
loader-pmd85-pmd32.zip
(1.23 KiB) 184 stiahnutí

mikezt
Príspevky: 94
Dátum registrácie: Ne Okt 06, 2013 10:47 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#9 Príspevok od užívateľa mikezt » Ne Apr 19, 2015 4:38 pm

UUUuuuuu!!!!! Paráda, hneď to idem vyskúšať!

mikezt
Príspevky: 94
Dátum registrácie: Ne Okt 06, 2013 10:47 pm

Re: PMD32SD na PMD85-2A

#10 Príspevok od užívateľa mikezt » Ne Apr 19, 2015 9:05 pm

Tak som neuspel. Po nahratí na dostanem do monitora (hláška Os ready). Žial mi prestao fungovať nahrávanie z kazeťáka, tak už nemám možnosť s tým laborovať.

Napísať odpoveď