Strana 1 z 2

PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: Ne Mar 22, 2015 6:19 pm
od užívateľa mikezt
Ahojte!

Ako je to s používaním PMD32SD na PMD85-2A? V článku http://pmd85.borik.net/wiki/Blog:Postavte_si_PMD_32-SD sa píše:
V súčasnosti existuje použiteľný softvér iba pre PMD 85-3. PMD 85-3 obsahuje v ROM-Monitore základný ovládač pre komunikáciu s PMD 32 a po resete overuje prítomnosť PMD 32 testovaním prezentačného bytu na zbernici.
Bude sa dať používať PMD32SD aj na 2A? Netreba vykonať nejaké úpravy v počítači?

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: Ne Mar 22, 2015 6:46 pm
od užívateľa rombor
mikezt napísal:Ako je to s používaním PMD32SD na PMD85-2A? Bude sa dať používať PMD32SD aj na 2A? Netreba vykonať nejaké úpravy v počítači?
Zdar a silu.
- Zrejme by som mal revidovať ten text k PMD 32-SD o systéme...
- Len pre istotu. Ako je uvedené v úvode článku o PMD 32-SD, existuje novší firmvér aj s podporou SDHC kariet. Takže odporúčam napáliť do ATmega32 verziu 2.0, resp. do ATmega644 najnovšiu verziu 3.2.
- PMD 32-SD je už možné používať aj s PMD 85-2A. Je ale nutné mať v ROM Module umiestnený Booter. Bližšie v článku o MIKROSe a ovládači.

Na ďalšie otázky rád odpoviem.

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: Ne Mar 22, 2015 7:25 pm
od užívateľa mikezt
rombor napísal:Zdar a silu.
- Zrejme by som mal revidovať ten text k PMD 32-SD o systéme...
- Len pre istotu. Ako je uvedené v úvode článku o PMD 32-SD, existuje novší firmvér aj s podporou SDHC kariet. Takže odporúčam napáliť do ATmega32 verziu 2.0, resp. do ATmega644 najnovšiu verziu 3.2.
- PMD 32-SD je už možné používať aj s PMD 85-2A. Je ale nutné mať v ROM Module umiestnený Booter. Bližšie v článku o MIKROSe a ovládači.

Na ďalšie otázky rád odpoviem.
O existencii novšieho firmvéru s podporou FAT32/SDHC kariet viem :)
Ak to dobre chápem, tak mi stačí zohnať 2716, napáliť Booter a strčiť ju do voľného miesta v Basic module, viz. foto môjho modulu:

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: Ne Mar 22, 2015 7:33 pm
od užívateľa rombor
mikezt napísal:Ak to dobre chápem, tak mi stačí zohnať 2716, napáliť Booter a strčiť ju do voľného miesta v Basic module, viz. foto môjho modulu:
Keďže máš 32kB verziu ROM Modulu, tak ti skutočne stačí napáliť Booter do EPROM 2716.
EPROM Bootera ale musí byť umiestnená do prvej pozície ROM Modulu, teda tam, kde máš teraz EPROM s označením F/G. Všetky EPROM BASICu tak treba posunúť o jednu pozíciu ďalej.

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: So Apr 18, 2015 8:03 pm
od užívateľa mikezt
Tak stavba samotného interfejsu je hotová. Chýba mi ešte spraviť kábel a napáliť EPROMku. Zvláštne bolo, že sa fimrware napaľoval asi 4 hodiny (použil som program avrdude a napaľoval som to cez USB-RS232 redukciu s FT232RL chipsetom). Mám ale dva dotazy:
1: Ak si vyberiem nejaký .p32 image, tak sa mi zobrazí hláška Config missing. Nikde som nenašiel, čo za chybu to je.
2. Nedá sa booter pre PMD32 napískať napr. cez kazetofón, zakiaľ nebudem mať napálenú EPROMku?

PMD zdar!

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: So Apr 18, 2015 8:34 pm
od užívateľa rombor
mikezt napísal:Zvláštne bolo, že sa fimrware napaľoval asi 4 hodiny (použil som program avrdude a napaľoval som to cez USB-RS232 redukciu s FT232RL chipsetom).
To je čudné. Napálenie MCU je otázkou asi 40-tich sekúnd. Dal si napáliť aj Fuses?. Nový procesor je od výroby nakonfigurovaný tak, že používa interný RC oscilátor 128 kHz. Aj pri tejto frekvencii by ale MCU mohol byť napálený za zhruba 80 minút. Ale možno je to iba tou redukciou. Ťažko povedať.
mikezt napísal:1: Ak si vyberiem nejaký .p32 image, tak sa mi zobrazí hláška Config missing. Nikde som nenašiel, čo za chybu to je.
Zrejme ti chýba v roote SD karty konfiguračný súbor images.cfg. Viď. popis.
mikezt napísal:2. Nedá sa booter pre PMD32 napískať napr. cez kazetofón, zakiaľ nebudem mať napálenú EPROMku?
Žiaľ, taká možnosť nie je.
S napálením EPROMky ešte chvíľu počkaj. Aktuálne jednu chybu v ovládači opravujem.

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: Ne Apr 19, 2015 3:09 pm
od užívateľa mikezt
rombor napísal:To je čudné. Napálenie MCU je otázkou asi 40-tich sekúnd. Dal si napáliť aj Fuses?.
Napaľoval som to podľa návodu na stránke:

Kód: Vybrať všetko

avrdude -p m644p -P /dev/ttyUSB0 -c siprog -U lock:w:0x3F:m -U efuse:w:0xFF:m -U hfuse:w:0xD7:m -U lfuse:w:0xF7:m -U flash:w:./pmd32sd.hex
rombor napísal:Zrejme ti chýba v roote SD karty konfiguračný súbor images.cfg. Viď. popis.
Ano, to pomohlo. Vďaka!
rombor napísal:Žiaľ, taká možnosť nie je.
S napálením EPROMky ešte chvíľu počkaj. Aktuálne jednu chybu v ovládači opravujem.
Ok, tak budem musieť počkať do májového Sindikátu.

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: Ne Apr 19, 2015 3:47 pm
od užívateľa rombor
mikezt napísal:Ok, tak budem musieť počkať do májového Sindikátu.
Už nemusíš čakať ;) Vytvoril som PTP loader, ktorý nahraje ovládač a nabootuje z PMD 32.

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: Ne Apr 19, 2015 4:38 pm
od užívateľa mikezt
UUUuuuuu!!!!! Paráda, hneď to idem vyskúšať!

Re: PMD32SD na PMD85-2A

Napísané: Ne Apr 19, 2015 9:05 pm
od užívateľa mikezt
Tak som neuspel. Po nahratí na dostanem do monitora (hláška Os ready). Žial mi prestao fungovať nahrávanie z kazeťáka, tak už nemám možnosť s tým laborovať.