playground.darkbyte.sk

Place for ZX Spectrum freaks
It is currently Mon Nov 20, 2017 7:47 am

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sun Mar 22, 2015 7:19 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 06, 2013 10:47 pm
Posts: 80
Ahojte!

Ako je to s používaním PMD32SD na PMD85-2A? V článku http://pmd85.borik.net/wiki/Blog:Postavte_si_PMD_32-SD sa píše:
Quote:
V súčasnosti existuje použiteľný softvér iba pre PMD 85-3. PMD 85-3 obsahuje v ROM-Monitore základný ovládač pre komunikáciu s PMD 32 a po resete overuje prítomnosť PMD 32 testovaním prezentačného bytu na zbernici.

Bude sa dať používať PMD32SD aj na 2A? Netreba vykonať nejaké úpravy v počítači?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sun Mar 22, 2015 7:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Oct 08, 2013 1:28 pm
Posts: 24
mikezt wrote:
Ako je to s používaním PMD32SD na PMD85-2A? Bude sa dať používať PMD32SD aj na 2A? Netreba vykonať nejaké úpravy v počítači?
Zdar a silu.
- Zrejme by som mal revidovať ten text k PMD 32-SD o systéme...
- Len pre istotu. Ako je uvedené v úvode článku o PMD 32-SD, existuje novší firmvér aj s podporou SDHC kariet. Takže odporúčam napáliť do ATmega32 verziu 2.0, resp. do ATmega644 najnovšiu verziu 3.2.
- PMD 32-SD je už možné používať aj s PMD 85-2A. Je ale nutné mať v ROM Module umiestnený Booter. Bližšie v článku o MIKROSe a ovládači.

Na ďalšie otázky rád odpoviem.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sun Mar 22, 2015 8:25 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 06, 2013 10:47 pm
Posts: 80
rombor wrote:
Zdar a silu.
- Zrejme by som mal revidovať ten text k PMD 32-SD o systéme...
- Len pre istotu. Ako je uvedené v úvode článku o PMD 32-SD, existuje novší firmvér aj s podporou SDHC kariet. Takže odporúčam napáliť do ATmega32 verziu 2.0, resp. do ATmega644 najnovšiu verziu 3.2.
- PMD 32-SD je už možné používať aj s PMD 85-2A. Je ale nutné mať v ROM Module umiestnený Booter. Bližšie v článku o MIKROSe a ovládači.

Na ďalšie otázky rád odpoviem.

O existencii novšieho firmvéru s podporou FAT32/SDHC kariet viem :)
Ak to dobre chápem, tak mi stačí zohnať 2716, napáliť Booter a strčiť ju do voľného miesta v Basic module, viz. foto môjho modulu:


Attachments:
basic-2a.jpg
basic-2a.jpg [ 124.79 KiB | Viewed 4266 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sun Mar 22, 2015 8:33 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Oct 08, 2013 1:28 pm
Posts: 24
mikezt wrote:
Ak to dobre chápem, tak mi stačí zohnať 2716, napáliť Booter a strčiť ju do voľného miesta v Basic module, viz. foto môjho modulu:
Keďže máš 32kB verziu ROM Modulu, tak ti skutočne stačí napáliť Booter do EPROM 2716.
EPROM Bootera ale musí byť umiestnená do prvej pozície ROM Modulu, teda tam, kde máš teraz EPROM s označením F/G. Všetky EPROM BASICu tak treba posunúť o jednu pozíciu ďalej.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sat Apr 18, 2015 8:03 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 06, 2013 10:47 pm
Posts: 80
Tak stavba samotného interfejsu je hotová. Chýba mi ešte spraviť kábel a napáliť EPROMku. Zvláštne bolo, že sa fimrware napaľoval asi 4 hodiny (použil som program avrdude a napaľoval som to cez USB-RS232 redukciu s FT232RL chipsetom). Mám ale dva dotazy:
1: Ak si vyberiem nejaký .p32 image, tak sa mi zobrazí hláška Config missing. Nikde som nenašiel, čo za chybu to je.
2. Nedá sa booter pre PMD32 napískať napr. cez kazetofón, zakiaľ nebudem mať napálenú EPROMku?

PMD zdar!


Attachments:
pmd32sd.jpg
pmd32sd.jpg [ 98.61 KiB | Viewed 4173 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sat Apr 18, 2015 8:34 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Oct 08, 2013 1:28 pm
Posts: 24
mikezt wrote:
Zvláštne bolo, že sa fimrware napaľoval asi 4 hodiny (použil som program avrdude a napaľoval som to cez USB-RS232 redukciu s FT232RL chipsetom).
To je čudné. Napálenie MCU je otázkou asi 40-tich sekúnd. Dal si napáliť aj Fuses?. Nový procesor je od výroby nakonfigurovaný tak, že používa interný RC oscilátor 128 kHz. Aj pri tejto frekvencii by ale MCU mohol byť napálený za zhruba 80 minút. Ale možno je to iba tou redukciou. Ťažko povedať.
mikezt wrote:
1: Ak si vyberiem nejaký .p32 image, tak sa mi zobrazí hláška Config missing. Nikde som nenašiel, čo za chybu to je.
Zrejme ti chýba v roote SD karty konfiguračný súbor images.cfg. Viď. popis.
mikezt wrote:
2. Nedá sa booter pre PMD32 napískať napr. cez kazetofón, zakiaľ nebudem mať napálenú EPROMku?
Žiaľ, taká možnosť nie je.
S napálením EPROMky ešte chvíľu počkaj. Aktuálne jednu chybu v ovládači opravujem.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sun Apr 19, 2015 3:09 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 06, 2013 10:47 pm
Posts: 80
rombor wrote:
To je čudné. Napálenie MCU je otázkou asi 40-tich sekúnd. Dal si napáliť aj Fuses?.

Napaľoval som to podľa návodu na stránke:
Code:
avrdude -p m644p -P /dev/ttyUSB0 -c siprog -U lock:w:0x3F:m -U efuse:w:0xFF:m -U hfuse:w:0xD7:m -U lfuse:w:0xF7:m -U flash:w:./pmd32sd.hex


rombor wrote:
Zrejme ti chýba v roote SD karty konfiguračný súbor images.cfg. Viď. popis.

Ano, to pomohlo. Vďaka!

rombor wrote:
Žiaľ, taká možnosť nie je.
S napálením EPROMky ešte chvíľu počkaj. Aktuálne jednu chybu v ovládači opravujem.

Ok, tak budem musieť počkať do májového Sindikátu.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sun Apr 19, 2015 3:47 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Oct 08, 2013 1:28 pm
Posts: 24
mikezt wrote:
Ok, tak budem musieť počkať do májového Sindikátu.
Už nemusíš čakať ;) Vytvoril som PTP loader, ktorý nahraje ovládač a nabootuje z PMD 32.


Attachments:
loader-pmd85-pmd32.zip [1.23 KiB]
Downloaded 165 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sun Apr 19, 2015 4:38 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 06, 2013 10:47 pm
Posts: 80
UUUuuuuu!!!!! Paráda, hneď to idem vyskúšať!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: PMD32SD na PMD85-2A
PostPosted: Sun Apr 19, 2015 9:05 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 06, 2013 10:47 pm
Posts: 80
Tak som neuspel. Po nahratí na dostanem do monitora (hláška Os ready). Žial mi prestao fungovať nahrávanie z kazeťáka, tak už nemám možnosť s tým laborovať.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group